Ingrediënten

  • Bloemkool
  • Komkommer
  • Ui
  • Wortel
  • Boontjes
  • Azijn
  • Water
  • Bloem
  • Suiker
  • Knoflook
  • Zout
  • Gember
  • Kerrie
  • Kurkuma
  • Mosterdpoeder

Informatie

Wie kent het niet van vroeger? Piccalilly is weer hip.

Mijn man is een liefhebber en vroeg mij 4 jaar geleden geen Piccalilly meer te kopen in de winkel vanwege de kwaliteit, hij noemde het ‘gemalen babyvoer’ en ook nog eens veel te zoet. Als grap ben ik toen Piccalilly gaan maken en daar zijn veel mensen mij nog iedere dag dankbaar voor. Ook zij vinden de Piccalilly in de winkel niet zoals het moet zijn.

Piccalilly is een tafelzuur en hoort stukken groente te bevatten. Als mensen mij vragen waar gebruik je het bij, dan zou ik bijna willen antwoorden ‘waar niet bij?’ Toch heb ik hier een paar goede tips: Bij kaas, vlees, bruine bonen, patat, spruitjes, boontjes, bloemkool, rode bieten, nasi, bami, stamppot, pom, gebakken ei, rookworst, chips en nog veel meer.

Zoeken